Na een Discover Scuba Diving volgt de (Junior) PADI Open Water Diver- cursus. Altijd al een keer willen weten hoe de onderwaterwereld er uit ziet? Ben je avontuurlijk ingesteld? Of heb je zin om dingen te ontdekken? Dan is de PADI Open Water- cursus wat voor jou!

In deze cursus leer je op een leuke en veilige manier verantwoord de beginselen van het duiken. Met je PADI Open Water brevet kun je overal ter wereld duiken tot een diepte van 18 meter. Van Nederland tot Egypte, van Australië tot Zuid-Amerika.

Hoe ziet de Open Water cursus er uit?

De cursus bestaat uit 5 avonden theorie (met een examen) en 5 avonden training in het zwembad. Daarnaast maken we 4 duiken in het buitenwater in Nederland.

Met professionele begeleiding zorgen wij er voor dat je deze cursus in een door jou te bepalen tempo kunt halen. Wij hanteren twee typen trajecten:

    1. De theorieles en de zwembadles vindt om de week plaats. Een theorielesavond duurt ongeveer 1,5 uur, een zwembadlesavond 3 uur. Tijdens de theorieles worden de buitenwaterduiken ingepland. Dit traject duurt 10 weken.
    2. De theorieles en de zwembadles vindt op dezelfde avond plaats. Een lesavond duurt dan ongeveer 4,5 uur. Tijdens de theorieles worden de buitenwaterduiken ingepland. Dit traject duurt 5 weken.

De theorielessen worden altijd in ons divecenter gegeven, waar wij beschikken over lesruimten waar je je in alle rust kunt concentreren op de lesstof.  De zwembadlessen vinden plaats op woensdagavond of op vrijdagavond van 20:30- 21:30 in Zwembad Albrandswaard. De buitenwaterduiken worden in de loop van de cursus ingepland, daar de duikstek wordt bepaald aan de hand van de weersverwachting.

Na je duikcursus is het tijd om zelf het avontuur aan te gaan. Ons team geeft graag advies over duikstekken waar je als beginnend duiker ervaring op kunt gaan doen. Ook verhuren wij volledige duikuitrustingen, zodat je altijd beschikking hebt over goed onderhouden materialen.

Het is ook mogelijk een Referral- programma te volgen. Dit is een doorverwijzing, waarbij je de theorie- en zwembadlessen in Nederland volgt. De buitenwaterduiken worden op jouw vakantiebestemming afgerond door een lokaal PADI Divecenter. 
Andersom kan dit natuurlijk ook. Mocht je in het buitenland jouw cursus niet hebben kunnen afmaken, dan kunnen wij de benodigde onderdelen, na overleg van een Referral- formulier, alsnog aanbieden.

Join our community!

Speciaal voor zowel beginnende als gevorderde gecertificeerde duikers, hebben wij een Facebookpagina opgericht waar je in contact kunt komen met andere duikers. Je kunt bij de MaiDivers terecht voor vragen over duikuitrusting, ervaringen op bepaalde duikstekken of het vinden van een buddy.

Duikevenementen

Als gebrevetteerd duiker ben je van harte welkom om deel te nemen aan onze duikevents! Tijdens het hoogseizoen organiseert MaiDiving verschillende evenementen in Nederland, Duitsland en België. Bekijk het aanbod van dit seizoen op de pagina MaiEvents.

Opfriscursus

Heb je al een tijdje niet gedoken en ben je toe aan een opfrisser? Met een PADI Review ben je na één avond weer up- to- date. Je bereid je voor op een PADI Review door het PADI Open Water Diver- lesboek nog eens door te nemen. In het divecenter testen wij of jouw basiskennis voldoende is bijgebleven. Is dat niet het geval, dan worden deze onderdelen uitgelegd door de instructeur.

Na een theoriesessie volgt een zwembadles, waar alle 20 PADI Open Water Diver- skills worden uitgevoerd. Je kunt, indien je geen eigen uitrusting hebt, gebruik maken van de duikmaterialen van MaiDiving.

Neem het niet van ons aan…

Wat onze klanten over ons zeggen

MaiDiving werkt met een leuk en zeer ervaren team, dit zorgt ervoor dat je jezelf snel thuis voelt binnen de groep. Tijdens de theorie en praktijklessen neemt men ruim de tijd om alles goed uit te leggen. Wil je een duikcursus gaan volgen zou ik zeker contact opnemen met MaiDiving!

Jordy NieuwstratenJe thuis voelen

Op 1 maart 2016 zijn wij begonnen aan de cursus Open Water. Vanaf het eerste moment zijn wij met open armen ontvangen en hebben wij ons thuis gevoeld. Tijdens de cursus hebben wij te maken gehad met het gehele MaiDiving team en deze hebben ons op een heerlijke rustige en relaxte manier door de cursus geloodst. Wij kijken met een goed gevoel terug naar deze ervaring en kunnen het een ieder die kennis wil maken het duiken aanbevelen om dit bij MaiDiving te doen.

Laura, Vincent, Jeroen en Ron jullie in het bijzonder bedankt voor deze ervaring. Ga zo door!!!!

Sander & DemiRelaxt en flexibel

Tijdens de praktijklessen werden we goed voorbereid en Jeroen zorgde ervoor dat we ons op ons gemak voelde, dat is zeker belangrijk als je voor de eerste keer het water in gaat.

Martijn MertensPersoonlijke begeleiding

Een goed team dat onze passie voor duiken heeft aangewakkerd. Voor een gedegen en plezierige opleiding zijn Jeroen en Vincent de juiste duikinstructeurs.

Boudewijn StouthartPassie voor het duiken

Ik zou iedereen die wil gaan duiken aanraden om contact op te nemen met Maidiving niet alleen voor een goede opleiding maar zeker ook voor het plezier in het duiken.

Jurgen de PorterOverwonnen

Door de prettige manier van kennis overdracht, coachen en de drive om iemand iets extra’s mee te geven heb ik mijn eerste stap naar een PADI professional als zeer positief ervaren.

Alexander van DorpIets extra’s meegekregen

Divecenter

Kaasmakerstraat 42

3194 DJ HOOGVLIET

Facebook
Instagram
Newsletter