Gestart in januari 2016 als kleinschalige duikschool, zijn Vincent & Laura Maissan met de hulp van toen zo’n 5 stafleden gegroeid van 5* PADI Center, naar 5* Instructor Development Center. Inmiddels telt het team 20 gepassioneerde lesgevers en is er naast de PADI opleidingen de mogelijkheid mensen met een beperking op te leiden via de Disabled Divers International.

Sinds 2017 heeft het team van ingenieursbureau Maissan & Partners achter de schermen hard gewerkt om een nog grotere droom vorm te geven; de aanbouw van het divecenter naast Zwembad Albrandswaard te Rhoon. Het zwembad, gebouwd in de periode 1979-1984, is sinds de herinrichting van recreatief gebied ”De Johannapolder” een veelbesproken onderwerp geweest. Lange tijd zou er sprake zijn geweest van sluiting- gelukkig viel in 2017 het oordeel dat het bad nog 20 jaar open wordt gehouden én er budget wordt vrijgemaakt voor renovatie. Het zwembad, dat voor de gemeenschap een belangrijke functie vervult, krijgt met de gezamenlijke entree van het divecenter weer ”smoel”.

Het nieuwe divecenter zal een winkelruimte krijgen van 75 m2 waar de bekende duikmerken worden vertegenwoordigd, een duikers lounge met spoelgelegenheid en op de eerste verdieping een open lesruimte die kan worden aangepast naar groepsgrootte.

Het gebouw wordt met duurzame materialen gebouwd, dat prachtig aansluit op de vernieuwde Groene Loper van het gebied. Door slimme technologieën zal het divecenter klimaatneutraal functioneren. De bouw zal begin februari 2021 starten en de officiële opening zal begin juli 2021 plaatsvinden.

 

 

Wilt u nadere informatie over dit bericht, specifieke details over de nieuwbouw of verhuizing
of voor een uitgebreider interview , neemt u dan contact op met de communicatie-
verantwoordelijke van het Divecenter: Laura Maissan.