Ken jij onze DMIO’s al? 😎

PADI Divemasters In Opleiding volgen hier niet zomaar een cursus. Om de rol van recreatief duiker naar professional echt eigen te maken, lopen zij stage in het divecenter tijdens cursussen. Door meer de diepte in te gaan (😉) naast de lesstof, komen zij compleet voorbereid uit de opleiding en zijn ze klaar een assisterende rol aan te nemen. Dit is natuurlijk vrijwillig en wordt aangeboden naast het curriculum, niet als vereiste. Dit doen ze met plezier en passie en dat verdient een spotlight! Marco schrijft hoe hij in dit avontuur is belandt:

Anderhalf jaar geleden zat ik bij mijn maat en die zei:’ik ga naar Curaçao hè! Ik zit te twijfelen of ik daar mijn PADI Open Water ga halen of hier in Nederland.’ Nu heb ik al zo’n beetje mijn halve leven in mijn achterhoofd zitten dat ik ook wel eens wilde duiken. Dus ik gaf aan dat als hij voor Nederland koos hij me een seintje moest geven, want dan zou ik met hem mee gaan. De keuze werd direct gemaakt. En twee dagen later hadden we een duikschool gevonden die bij ons wel goed over kwam. Het werd MaiDiving. Gewoon omdat alles klopte met wat wij zochten.

 

Zowel de duikschool als het duiken zelf bleek voor mij een schot in de roos. Ik voelde me al heel snel thuis bij MaiDiving. En duiken vond ik direct fascinerend. Waarom ik me zo thuis voelde bij MaiDiving wist ik in het begin niet zo goed te omschrijven. Het heeft natuurlijk met de mensen te maken die deel uitmaken van het team en van de duikers die je er aan treft. Dat bepaalt voor een heel groot deel de sfeer die er hangt. Die past heel goed bij mij. Maar het is meer. Al snel na m’n Open Water brevet wilde ik meer en de begeleiding die ik daarbij kreeg was super relaxed, leerzaam en iedereen is altijd behulpzaam geweest in alle ontwikkelingen die ik heb doorgemaakt. Of het nu ging over een vervolgcursus of voor een vakantie naar Egypte, je kan altijd terecht met je vragen.

 

Recentelijk ben ik begonnen met de opleiding tot Divemaster. Het begon met een geintje tussen Vincent en mij. Maar daardoor werd het voor mij wel duidelijk dat ik al wel aan die stap toe was. Ik weet wel van mezelf dat ik het supertof vind om mensen te helpen hun weg te vinden in iets wat voor mij een passie is. Ik was alleen niet overtuigd of ik dat na pas anderhalf jaar ervaring/ training/ opleiding al wel kon. Bij MaiDiving waren ze daar heel duidelijk over … ‘jij kunt dat!’ Tja dan is de keus heel snel gemaakt…