Geschreven door Jeroen Maissan

Dag 2; zondag 2 april

Vroeg op; het daglicht priegelt al om 06:00 uur door de screens en geeft aanleiding tot het lezen van een boek. Gwearon heeft zich met enthousiaste gestort op de GP-start, waar wij (Richard, Natasja en ik) tijdens het ontbijt ook aangenaam deelgenoot van worden; eerst nadat wij verse croissants bij de bakker hebben gehaald en Natasja heeft gezorgd voor idem koffie. Ondertussen bereiden de duikers zich voor op vertrek naar Unisub alwaar wij ons om 09:00 uur dienen te melden; gisteren het openingsfeest (bijna verregend) en vandaag enthousiast operationeel. De ontvangst is hartelijk en iedereen bewondert het heldere ontwerp van het Diveresort (althans in ieder geval ik).

Vertrek na het inladen van duikmateriaal in de bus naar de boot (lopend ~7 minuten), daar alles aan boord en setjes opgebouwd … klaar voor afvaart om 10:00 uur stipt; iedereen heeft er (zei het met enige gezonde spanning) zin in !

De duikploeg komt fragmentarisch om ~12:15 uur terug aan bij het appartement; de fitste voorop en degene, die wat zeeziek zijn geworden volgen later (moesten het wat kalmer aan doen. De eerste boottocht was naar Costa di Montgrí (https://xalocdive.cat/xaloc-diving-center/buceo-en-el-parque-natural/nuestras-inmersiones/costa-del-montgri/negre-del-falaguer/ ) en waar het wateroppervlak bij vertrek een spiegeltje leek, was het buitengaats stampen geblazen. Voor een aantal duikers een onverwachtse verrassing in een toch al gespannen beleving en voor sommige iets teveel bleek kort na de checkdive en zelfs to much voor een eenvoudige lunch. De combinatie van een vermoeiende reis én de spanning van het avontuur was voor velen dé reden om uitgebreid gebruik te maken van een siësta. Vinc, Gwaeron en ik gaan nog even op pad voor een medicatie tegen zeeziekte doch zonder succes (siësta 😱) ! Vanmiddag vrijaf om bij te tanken en morgen weer een nieuwe (duik)dag !!

Na een uitgebreide siësta volgt afstemming met de duikschool en aangegeven wordt dat de weersvoorspelling in relatie tot het duiken het volgende beeld geeft; de wind neemt toe naar 7-8 op een schaal van 10 en bekeken zal worden of duiken sowieso mogelijk is (er kan ook een rode vlag volgen). Gezien de bootbewegingen van de eerste duikdag is de verwachting, dat dit op de tweede dag erger zal worden en voor een aantal is dat een no-go. Voor hen is een alternatief Perelada te bezoeken; dit valt in goede aarde en wordt het plan voor de maandag, waarbij een selecte groep bekijkt om wel te gaan duiken.