Geschreven door Jeroen Maissan

Dag 3, maandag 03 – 04

Voorbereiding van de rit naar Perelada leert, dat het wijnhuis helaas niet open is; besloten wordt om toch te gaan en het plaatsje te bezoeken. Alhoewel … na ampel overleg en met een zekere ‘shop-behoefte’ wordt een andere afslag genomen, namelijk die naar Girona alwaar met drie auto’s koers wordt gezet; circa 50 minuten later bereiken wij de stad en starten wij met een spontane zoektocht naar parkeerruimte. Dit blijkt een tamelijke uitdaging; niet alleen voor de werkende Spanjaard, maar ook voor nogal wat toeristen blijkt Girona buitengewoon aantrekkelijk. Uiteindelijk slagen wij in een in het centrum gelegen parkeergarage op niveau -2 en lopen vervolgens richting de kathedraal in een prachtig authentiek centrum met veel prachtige architectonische details in een bijzondere stedenbouwkundige opzet … super!! In het begin van de middag stillen wij het maaggerommel met een aangename tapas en keren tevreden terug naar Estartit.

Balans van alle activiteiten na twee dagen:

• Gedoken in de Balearische zee, de mediterrane cultuur, het stadse leven in Girona en het Spaanse nachtleven (dit voor sommige) als ook de nodige consumpties, welke noodzakelijk waren om in gegeven omstandigheden op de been te blijven.

• Gesnuffeld aan het fenomeen ‘bootduiken’ en het onderwaterleven in de omgeving van Estartit.

• Genoten van een eenvoudig, doch spartaans onderkomen boven de duikschool met een accent op de kwaliteit van een aantal matrassen, die een ernstig beroep doen op het uithoudingsvermogen van een aantal respectabele duikers.

• Uitdagingen nog te gaan; het afronden van de geplande specialties, waarbij aangetekend dat de weersomstandigheden in de komende dagen drastisch zullen beter zullen zijn. Het recupereren van een aantal groepsleden, zeg maar vrijwel allen; in dit verband speelt een zeer geambieerd bezoek aan Cellar Perelada en haar keldergeheimen als ook een herhaling van de tapas-etentjes.

De middag wordt natuurlijk nuttig ingezet; Vincent heeft voor de cursisten een theorie-sessie voor de NITROX-adventure-cours klaar staan … een extraatje van MaiDiving ter compensatie van onvoorziene wijzingen in het duikprogramma!