Dag 2; deel 1, maandag 3010 ochtend:
De dag start vroeg met koffie, die door Marga exclusief voor ons vers heeft gezet; gisteren schoof Ron aan voor een opbeurend moment en deelde wij de pot in een poging zijn rugklachten wat te verlichten en het lijkt succesvol overigens onder toevoeging van enige medicatie … hij is gisterenmiddag mee gaan duiken en ’s avonds bij het bezoek aan La Sal Estartit was hij gezeten tussen Eric en Laura weer het haantje. De gekozen locatie La Sal Estartit (https://www.restaurantlasal.com/es/) bleken wij (M+M+J) al eerder te hebben bezocht; de bediening (you know, the man with the scateboard) ontving ons met veel enthousiasme en toonde zich creatief in het opbouwen van een lange tafel voor 10. Geheel spontaan schoven Waldorf and Statler hun zetels centrisch aan, doch Thijs en Sven hadden kennelijk op basis van een eerste ervaring zaterdag een meer strategische opstelling bedacht … beide aan het uiteinde van de tafel, om aldaar meer van hun prikkelende humor te laten gelden en het werkte mede door de nu gespreide input van een uitgelaten groep … ook gisteravond bleef het met dit stelletje nog héél lang gezellig 🥳🤩
Eric bleek, zo vertelde hij tijdens een gesprek met ons eerder op de middag, de mascotte van MaiDiving (Twan) goed te kennen; hij begeleidt de zorgorganisatie van Twan in technisch onderhoud en komt hem tijdens diverse klussen regelmatig tegen … tja en dan volgt er een gezellig babbeltje … daar zijn Twan en Eric wel van. En er zijn paralellen … Eric geeft aan veel afleiding en uitdaging te vinden bij MaiDiving en weet zich opgenomen en professioneel ondersteund; hoe blij zijn wij om hen dat te kunnen bieden 🙏


Bijzonder dan weer hoe werelden elkaar ontmoeten; de wereld, die wij delen, blijkt toch kleiner dan wij denken.
De dag van gisteren werd afgesloten met ‘de avond is nog jong’ en daar heeft de groep (zonder Marga en mij) gretig nog invulling aan gegeven; wellicht is het daarom nog zo rustig vanochtend. Om ~09.15 uur verzamelen wij ons voor Unisub en lopen naar de haven; daar aangekomen aan boord voor de ochtendduik en de kapitein laat mij weten, dat de locatie Negre del Falaguer het doel zal zijn, doch ik blijk hem achteraf niet op z’n blauwe ogen te kunnen geloven; de koers wordt onderweg verlegd naar Arcs del Dui … een luwe duiklocatie waar ook veel te zien is. De reden voor deze koerswijziging werd mij niet duidelijk … helder is wel, dat iedereen ontspannen heeft kunnen duiken én zowaar Ron vestigt opnieuw een persoonlijk record … duiknummer 1200 (driewerf chapeau 🤠🙌 ) … maar hij stapt niet alleen met dit feit aan wal doch ook met het bericht, dat MY Emperor Echo in de Rode Zee op een rif is gelopen en gezonken (het schip waarmee wij de vorige MaiDiveHoliday in Egypte hebben gedoken) … beide nu helaas geschiedenis😢.

Dag 2; deel 2, maandag 3010 middag:
Na de lunch, waarbij de jonge honden zich hebben gestort op zelfgemaakte pannenkoeken, fabrikaat dieptebom die zelfs Hendrik met smaak verzwelgt, ontstaat enige verwarring … hoe laat is het nu verzamelen bij de boot (?!?🧐); Laura corrigeert de mismelding … 14:00 uur in de haven en 14:30 uur afvaart. De duikersgroep wordt iets kleiner, omdat Ron meldt wegens tamelijke misselijkheid niet mee te gaan … is hier een verband te leggen met de lúnch (disclaimer van Laura; dit komt niet door haar pannenkoeken).

Met een prachtig uitzicht op de haven komen de duikers terug van een boottocht naar de Medes Eilanden, alwaar de locatie L’Embarcador del Frances werd bezochteen fantastische duikstek; de bootbriefing maakt de locatie van de boot, de duikmogelijkheden en diepten zichtbaar. Er is veel onderwaterleven gespot als murenes, zeebaarzen, barracuda’s en een zeehaas (!), dit vastgelegd uit de eerste berichten, doch beeldmateriaal zal nog wel veel extra moois zichtbaar maken. Een meer dan warme afronding van de middag, waarna wij ons voorbereiden op de avond … the pancake-eaters zijn nog redelijk afgevuld en doen het met een luchtig stokbroodje; the diehards gaan opnieuw een Spaans etablissement beproeven om dag 2 tot een passende afronding te brengen.