Dag 3; deel 1, dinsdag 3110 ochtend:
Wij kijken terug op een prachtige dag gisteren en hopelijk wordt het vandaag weer zo’n dag … als het aan het weer ligt gaat dat prima lukken (dit in tegenstelling tot de avond … erg veel meer water kon er niet vallen).

Tja en dan een relatief rustig nachtje, althans voor degene, die zich niet al te zeer aan het fikse onweer hebben gestoord, weer een nieuwe duikochtend … nu naar Calla Callela, waarvan de beschrijving voor zich spreekt. Voor Eric deze ochtend helaas geen duik, omdat zijn gehoor na de middagduik van gisteren nog niet in oorspronkelijke stand is teruggekeerd; Ron duikt weer wel, maar is gespot met ‘lonelyness in pain’ 😰… zijn onderrug zit nog steeds niet helemaal in de plooi … en uw reizende reporter mag zich op zakelijke verplichtingen storten; u weet wel, dat van luxe- en werkpaarden. Enfin ~09:30 uur afvaart en ~11:30 uur weer terug aan de kade goed gemutst geladen met avontuurlijke informatie en de volgende plaatjes zijn daarvan een verbeelding … met dank aan Eric!!

De onderwaterwereld is prachtig, maar waar onze jonge honden de rest mee weten te imponeren … dat laat zich raden … Eric heeft hen weten te snappen en het wordt kennelijk ook als adembenemend ervaren!

Dag 2; deel 2, dinsdag 3110 middag:
De dinsdagmiddag leent zich uitstekend voor uw blog-writer om samen met de hostess van het gezelschap een ontspannend Spaans moment in te lassen; na een stevige arbeid is het goed toeven op een zonnig terras met wat tapas, waarna wij ons even niet meer uit de greep van het zonnetje laten bevrijden … gewoon genieten … dus bij Rosamar… ook een avondbezoek waard 😎
De actieve leden van de MHG (MaiDiving-Holyday-Group) passeren ons op weg naar de haven, niet geheel zonder voorkennis, op het terras alwaar wij met enige afgunst worden aanschouwd … een gevoel van ‘aapjes-kijken’ kan ik slechts met moeite onderdrukken … ons tafeltje kent dan ook een interessante vulling. Na een klein oponthoud vervolgen zij hun weg gevolg door Eric en Hendrik, die (en terecht) hun eigen tempo bepalen; iedereen behalve wij op weg naar St. Istis (volgens opgave van Laura). Op het moment van schrijven tast uw reporter volledig in het duister … St. Istis is als duiklocatie onvindbaar en ik word in de historie teruggevoerd naar Latijnse uitleg hetgeen mij geheel op een verwarrend dwaalspoor brengt … ik besluit nadere info af te wachten, doch kijk met genoegen naar de algemene informatie van Estartit … wat heeft deze prachtige plek in Spanje toch veel te bieden; teveel om in één week te bezoeken!! De bezochte locatie blijkt (na correctie) Sant Istiu en vooruit dan maar … even wat reclame voor Unisub en dat levert wederom een prachtige duikervaring op met de volgende prachtige plaatjes:

Een zichtbare happy ending van duikdag 3 en op weg naar morgen … zin in!!