Dag 4; deel 1, woensdag 0111 ochtend:
De dag start zoals gewoonlijk rustig met koffie en een bezoek aan de boulanger; gewoon een lekker vakantieritme, maar voor de duikers is het alweer om 09:30 uur verzamelen voor de ochtendduik. Uw razende reporter besluit, naar handeling van omstandigheden (naijlende effecten van een anemie), om zijn duikmateriaal reeds op te halen voor transport … het is niet anders dan te genieten van het plezier en enthousiasme van de andere duikers én zijn plezier schuilt in het vastleggen van deze avontuurlijke dagen; terug naar gisteravond bijvoorbeeld, waarbij wij de uitbater van Rosamar zover kregen, dat hij de volledige MHG heeft willen ontvangen en met de uitgelaten sfeer was dat best wel verrassend.
De boot naar Cova de la Reina waar een geweldige duik wordt gemaakt … ook nu weer veel onderwaterleven als tandbaarzen en schorpioenvissen in prachtige kleuren!

Na afloop van deze duik neemt Marga haar duikmateriaal mee met oog op het komend vertrek vrijdag en moeten wij Thijs nog even herinneren aan de juiste benaming van een SMB (surface marker buoy) ofwel een oppervlakteboei … dit was in alle euforie even weggezakt… geeft niets; in de support van onze duikers leggen wij van alles uit.

Dag 4; deel 2, woensdag 0111 middag:
Terwijl de duikers zich om ~13:30 uur naar de boot begeven, verkennen de blog-writer en zijn muze de droge omgeving van Estartit, te beginnen bij Rosamar waarna zij flaneren over de Passeig Molinet richting Cap de la Barra met een kleine glimp op de Baai van Roses, waarna teruglopend het volgende beeld wordt vastgelegd … men kan slechter verkeren dunkt me. De boottrip richtte zich op de locatie Negre del Falaguer ;wellicht was het de vermoeidheid na het maken van vele duiken, wellicht toch eigenwijzigheid, maar soms is het terugvinden van de juiste boot best wel lastig (ondanks driftige aanwijzigingen); na toelichting bleek het ‘gewoon’ een test van andermans navigatievermogen of was het toch jeugdig bravoure … er zit een héél verhaal aan vast, maar dat ga ik u écht onthouden. Que tengas una buena tarde y nos vemos manana! 🙃🤩