Ik ben begonnen met duiken niet vanwege het feit dat de hobby mij zo aantrok of omdat ik altijd al heb willen zien wat zich onderwater afspeelde. Nee, ik ben eigenlijk begonnen met duiken omdat dit min of meer verwacht werd van me.

In 2017 kwam ik in aanraking met MaiDiving omdat ik voor mijn huidige opleiding stage moest gaan lopen in de Retail sector. Vraag me niet hoe, maar om een of andere reden kwam ik (als echte Flakkeeënaar) terecht bij een bedrijf gevestigd in Hoogvliet. Ik mocht hier uiteindelijk stage gaan lopen, onder voorwaarde dat ik ook mijn brevet zou halen zodat ik wist hoe de materialen te gebruiken en verkopen. Zo begon het avontuur en kwam ik in aanraking met toch wel de leukste hobby die ik tot nu toe gehad heb.

Ik kwam terecht in een ontzettend leuk team en in een winkel met personeel dat altijd voor je klaar staat. In mijn tijd bij MaiDiving ben ik toch wel tot de conclusie gekomen dat het niet alleen een winkel is maar een ontzettend hechte community. Het is een plek waar de koffie altijd klaar staat en waar je altijd welkom bent.

Een aantal jaar en vele duikbrevetten later mag ik mezelf met trots lid van de staf van MaiDiving noemen. Duiken is een fantastische hobby en ik zou dan ook iedereen aan raden om een keer een plons te wagen. Naast dat zich onderwater een fantastische nieuwe wereld openbaart is het duiken ook altijd een uitlaatklep geweest. Op het moment dat je onderwater duikt begeef je je in een omgeving die uit niets anders bestaat dan de dieren om je heen, je eigen ademhaling en je af en toe nogal aanwezige en enthousiaste buddy omdat deze voor de 10e keer weer een kreeft tussen de rotsen gespot heeft.

Ook het lesgeven heeft mij altijd aangetrokken sinds dat ik ben begonnen met duiken. Ik ben op het moment gecertificeerd als Divemaster en dat zal ook zeker niet mijn laatste brevet zijn. Het is een fantastisch gevoel om met iemand een proefduik te maken. Je neemt iemand voor het eerst mee naar een wereld die ze eigenlijk nog nooit op deze manier ervaren hebben ook al is het nog maar het zwembad waar je in duikt.

Als je het mij vraagt zou ik dan ook iedereen aanraden om een keer te gaan duiken en als de kans zich voor doet uit te groeien tot PADI Pro. Voor mij is het namelijk tot nog toe één van mijn beste keuzes geweest.

Pepijn de Niet