Mijn man Jeroen en ik in Egypte, oktober 2018.

 

Waarom ben ik gaan duiken

Een aantal jaren geleden gingen mijn zoon en man richting het duikavontuur. Super stoer vond ik dat, maar niets voor mij gezien een eerdere negatieve ervaring in Turkije. Twee jaar later ging onze dochter ook voor haar brevet zodat ze in de Curaçao zou kunnen duiken. Al die vissen vond ik prachtig maar bij de Discover Scuba Diving durfde ik niet eens met mijn hoofd onder water. Marga en duiken dat was geen optie, daar was iedereen van overtuigd.

Toen onze zoon voor instructeur ging vond ik dat zo ontzettend knap dat ik zei dat ik het nog 1x zou proberen in het zwembad. Dankzij de volharding van Ron, de duikinstructeur, en de belofte van mijn man dat hij me mee zou nemen naar Egypte als ik voor mijn brevet ging, ben ik begonnen met mijn Open Water cursus. In hele kleine stapjes en de eerste veertig duiken hand in hand met mijn man (uit angst) heb ik mijn brevetten behaald! Inmiddels ben ik assistent instructeur en verslaafd aan het duiken. Duiken in Nederland of in het buitenland; overal is iets moois te zien en te beleven. Duiken maakt me rustig en ontspannen. Het leukste vind ik het nu om mijn kennis over te dragen aan startende duikers die het duiken spannend vinden. Dus wie weet ga ik zelfs nog wel een keer het stapje naar instructeur maken. Voor nu kan ik niet wachten tot we weer onder water mogen.

Groetjes, Marga Maissan