Toen ik Vincent leerde kennen, duurde het ongeveer 2 weken voor aan mij werd gevraagd of ik durfde te gaan duiken. In deze familie hoort duiken er eigenlijk gewoon bij. Marga zei nog: ”Als jij een proefduik gaat doen, ga ik het ook nog een keer proberen.” Ik ben altijd in voor een uitdaging, dus niet veel later, lagen wij in het water!

Na mijn laatste schoolexamen in mei 2011, begon ’s avonds direct theorieles 1 van de PADI Open Water Diver cursus. Ik keek enorm uit naar de zomervakantie; want ik zou mijn buitenwaterduiken in Egypte gaan doen met Jeroen en Vincent. Ik was meteen weg van de onderwaterwereld en we hebben die vakantie flink wat (boot)duiken gemaakt. De zomer erna was het tijd voor mijn eerste duik in Nederland en je raadt het al; ik was zo verwend in Egypte dat ik er niets aan vond. Hier en daar heb ik wat duikjes gemaakt in Nederland, maar ik ben er de laatste paar jaar pas écht van gaan houden…

In het najaar van 2015 ontstond de kans voor Vincent en mij om van MaiDiving een duikcentrum te maken, inclusief fysieke winkel. Na zorgvuldig afwegen besloten wij ervoor te gaan en in januari 2016 openden de deuren van MaiDiving Divecenter.  Ik was toen pas Advanced gebrevetteerd en had de ambitie om Divemaster te worden, dus er was werk aan de winkel! Na het behalen van de Rescue opleiding, volgde het traject tot Divemaster. Dit vind ik tot op heden nog steeds de leukste cursus die ik gevolgd heb. De ontwikkeling van recreatief duiker naar duikprofessional was heel bijzonder; mijn kennis over duiken breidde flink uit en ik vond het leuk om mijn kennis over te dragen op andere duikers. Ik ben me gaan verdiepen in onderwater-conservatie en visidentificatie om hier meer over te kunnen vertellen. Door meer duikervaring op te doen in de Grevelingen en de Oosterschelde, heb ik een voorliefde gekregen voor het onderwaterleven in Zeeland. Geen duik is daar hetzelfde en ik hang met plezier een half uur op 4 meter diepte om te fotograferen.

MaiDiving ontwikkelde zich verder en al snel kreeg ik interesse in de opleiding tot PADI Assistent Instructeur, zodat ik ook theorielessen kon gaan geven en de zwembadlessen mocht geven aan het PADI Seal Team. De stap naar Open Water Scuba Instructeur vond ik groot, er komt immers nogal wat verantwoordelijkheid bij kijken. Na wat positieve bemoediging van mijn wederhelft, heb ik me aangemeld voor de Instructor Development Course bij Sealand Diving. Ik was erg zenuwachtig voor het uiteindelijke examen en helaas werd een van mijn onderdelen afgekeurd door de examiner. Het herexamen vond plaats in Bristol, Engeland. De groep kandidaten was hier een stuk kleiner en ik voelde me meer op mijn gemak, waardoor ik in oktober 2018 alsnog met vlag en wimpel slaagde voor Open Water Instructeur. Ik heb als pas gebrevetteerde instructeur veel meegekeken bij ervaren lesgevers en assistenten en heb inmiddels mijn eigen stijl ontwikkeld. Sinds 2019 ben ik Specialty Instructeur en ik ben erg blij dat ik over de faalangst ben gestapt om toch les te gaan geven. Ik geef met veel plezier mijn passie voor duiken en het onderwaterleven door aan cursisten en ik leer zelf continu bij. De duikevenementen zijn altijd de hoogtepunten van de zomer; het is prachtig om te zien hoeveel verschillende mensen bij elkaar komen door onze gedeelde hobby. Iedereen kan hier zichzelf optimaal ontwikkelen en ervaringen delen- dat is uiteindelijk het mooiste van onze sport.

Mijn eerste duikvakantie in 2011.