Geschreven door Jeroen Maissan

Reisverslag Spanje april 2023
Dag 1; zaterdag 1 april

Vertrek Vinc, Marco S. en Jeroen uit R’dam om 03:15 uur en voorspoedige aankomst op Schiphol. Bij het inchecken ontmoeten wij Marco V., Steven en Gwaeron, wakker en opmerkelijk alert.

Op B31 is het vervolgens wachten op boarden; om ~05:50 uur ontvangen wij een mailbericht … vertraging als gevolg van een staking bij Vueling (onzekerheid of dit juist is … hebben wij weer). De tijd wordt voorlopig gezellig vol gekletst door Vincent, Marco V., Gwearon en Steven … Marco S. en ik zitten vooral wakker te worden! Toch gaat om 06:15 uur de gate open en start boarding; groep 3 (dat zijn wij) moeten nog even wachten. Enfin … op tijd in het toestel en op schema voor vertrek (was het toch een grap, die bij de dag past); wij vliegen in een Airbus A320 … mooi toestel ! Buiten wordt het langzaam licht; wij hebben er zin in !! Als wij zitten komt het bericht van de gezagvoerder, dat er toch sprake is van een delay als gevolg van acties …

Kennelijk blijven wij voorlopig nog even aan de grond. 07:00 uur … all set, but no departure !

Om ~09:45 uur enigszins slaperig (sommige voorzien van wat hazenslaapjes) gelandt op Barcelona AirPort. Aldaar de nodige bezigheden, waaronder terug naar de gate voor een vergeten jas van Vinc en portemonnee van Gwaeron.

Hierna omstreeks 11:00 uur in een auto van Sixt, na wederom enige bezigheden; men trachtte het pakket uit te breiden met reeds betaalde verzekeringen en bij check heeft de auto van Gwearon schade …. Nu eindelijk op pad richting L’Estartit. Vertrek om 11:15 uur !

De lunchstop resulteert in een bezoek aan een kleine bakkerij onderweg; het restaurantje direct ernaast had ~ 1 uur nodig voor de voorbereidingen. 😱

L’Estartit bereikt om ~13:15 uur alwaar wij hartelijk worden ontvangen door de andere leden van de groep.
Om ~18:30 vallen wij binnen bij Garbi voor een avondhap en de meesten ronden de dag af met een drankje; om ~21:30 uur sluiten de luiken !