Als kind was ik al vaak in het water te vinden, snorkelen zat al snel in het bloed.  Mijn oom, tante en neef doken al en ik kon niet wachten tot ik het water in kon om dat ook te leren. Ooit begon ik als 16- jarige aan een duikopleiding bij Nico Iedema IDD, samen met Angelique (toen
mijn vriendin, nu mijn vrouw). Al snel bleek dat niet iedereen zich heerlijk vrij voelt onderwater. Ik daarentegen voel mij als een vis in het water, geen temperatuur houdt mij uit het water. Duiken geeft mij vrijheid en het gevoel van rust (heel gek als drukke ADHDer).
Al jaren duiken en nooit de behoefte gehad om door te gaan met brevetten, wel diverse specialties, totdat…

Jawel: MAIDIVING. Wat voelde ik me hier thuis vanaf het eerste moment dat ik binnenstapte. Een dame achter de kassa met paars haar en een man aan een tafel die ik nog nooit had ontmoet maar gelijk begon te praten en me in de maling nam in de goede zin van het woord.
Van het vullen van mijn fles tot het begin van vriendschappen en het horen bij een familie! Iedereen die bij MaiDiving bekend is zal dit herkennen, het is een warm bad waar je niet uit wilt. Ik begon met mijn Advanced en toen was het hek van de dam, zoveel te leren. Een hele andere manier van duiken dan ik mezelf had aangeleerd in al die jaren. Inmiddels heb ik ook mijn dochter enthousiast gekregen voor (nou ja, verslaafd aan) het duiken!

Ik zal nooit de blik van Sander (Divemaster) vergeten toen hij vroeg: “heb je nog meer lood” en er vislood, loodzakjes, blokken uit alle gaten en hoeken kwamen. Je duikt wel eens wat op en ja, waarom zou je dat er ook uithalen? Inmiddels ben ik Divemaster maar het voelt nog niet af, voor nu is het even genoeg maar in de toekomst wil ik meer. En waarom ik geniet? Als ik mensen iets kan leren! Zeker wanneer het niet soepel gaat of iemand angstig is; niets geeft een prettiger gevoel dan op dat moment iemand de rust te kunnen laten ervaren dat ze alles kunnen, zowel boven als onderwater. Want duiken is toch echt onderwater, maar het begint natuurlijk al ruim voor je onderwater gaat.

Wil je meer van mij of over MaiDiving weten kom dan gezellig langs voor een kopje koffie, maar
natuurlijk ook onderwater voor wellicht jouw eerste duik.

Groeten van Martin van Hees