Duiken met een beperking

Altijd al een keer willen duiken maar heb je een beperking? Bij MaiDiving is dat geen enkel probleem! Onze instructeurs zijn opgeleid volgens de  International Association for Handicapped Divers.

Duiken met persluchtapparatuur is één van de meest toegankelijke sporten voor mensen met een beperking. Vanaf het moment dat je onderwater bent, heb je het gevoel dat je in een heel ander deel van de wereld terecht bent gekomen. Je voelt je vrij, gewichtloos en veilig. Zo bevind je je nog op de kant en zo ben je één met het water en de onderwaterwereld.duiken met een beperking

Voor mensen met een beperking is duiken ook vaak een therapie. Het gevoel dat je tijdens het duiken ervaart is, laat je de beperkingen vergeten en, in sommige gevallen, neemt het zelfs de pijn weg. Ook is vastgesteld dat je door middel van  duiken kunt revalideren. Het geeft een positieve reactie op de fysieke en mentale gesteldheid doordat de lichamelijke en geestelijke belasting voor iedereen onderwater hetzelfde is.

De International Association for Handicapped Divers (IAHD) is een ISO gekeurde en internationaal erkende duikorganisatie die zich heeft gespecialiseerd in het opleiden van mensen met een beperking. Wij geven je de mogelijkheden om te leren duiken onder begeleiding van professionele, goed getrainde instructeurs om je een onvergetelijke tijd onder water te geven.

Maak een afspraak met ons of neem contact met ons op voor individueel advies en advies op maat.

Laat je niet tegenhouden om te gaan duiken!

Ben jij een duiker die geïnteresseerd is om mensen met een verstandelijke en/of fysieke beperking te ondersteunen tijdens een duik? Zoek dan niet verder, de PADI Adaptive Support Diver is iets voor jou!
Tijdens deze specialty leer je om te gaan met de behoefte van een duiker met een een beperking. Deze specialty bestaat uit een theorieles, een zwembadles en een buitenwater duik. Deze specialty telt mee voor het Master Scuba Diver- brevet of kan gekozen worden als Adventure Dive voor de Advanced Open Water Diver. Voor de PADI Support Diver moet je minimaal 15 jaar oud zijn en in de afgelopen 24 maanden de Emergency First Response– cursus hebben afgerond.

Neem contact met ons op