Duiken is voor kinderen een leuke manier van verantwoord omgaan met water, dieren en mileu. Hoewel het theoretische aspect lastig lijkt, leren kinderen erg snel en hebben een goed probleemoplossend vermogen.

Onderstaand meer informatie over duiken voor kinderen. De theorielessen worden altijd in ons divecenter gegeven, waar de cursisten in een rustige leeromgeving de beginselen van het duiken uitgelegd krijgen. Tijdens de cursus wordt er gebruik gemaakt van de duikuitrusting van MaiDiving; voor ieder kind hebben wij een passende duikset. De zwembadlessen vinden plaats op woensdagavond van 20:30- 21:30 in Zwembad Albrandswaard, of op vrijdagavond van 21:00- 22:00 in het Rivièrabad in Spijkenisse.

Basis

 PADI Bubblemaker

Het Bubblemakerprogramma is een proefduik voor kinderen vanaf 8 jaar oud.
Door middel van een interactieve instructie, worden o.a. de veiligheidsregels en communicatiemanieren met handsignalen uitgelegd. Daarna is het tijd voor onderwaterpret!

PADI Seal Team

Het PADI Seal Team is voor jonge duikers die plezier en veel actie willen beleven in het zwembad. Dit doen we tijdens spannende Aqua Missions. De eerste 5 Aqua Missions laten je kennis maken met de basis van de duiksport zoals uittrimmen, het masker leegblazen en de ademautomaat terugvinden.

Het Seal Team:

  • is gericht op het bijbrengen van verantwoordelijkheidsgevoel
  • leert kinderen over het onderwaterleven
  • is een leuke ervaring die alleen in het zwembad wordt gegeven
  • wordt gegeven door gebrevetteerde en geoefende professionals

Het beste aan de bijzondere AquaMissions is dat ze de nadruk leggen op veilig duiken maar dat je toch plezier hebt.
Bovendien zien de ouders dat de kinderen een gestructureerd programma krijgen, waarin hun kinderen vaardigheden ontwikkelen, dingen te weten komen over de onderwaterwereld en Junior Open Water Diver- brevet gaan halen.

PADI Master Seal Team

Na het behalen van het Seal Team- certificaat, staan er nog meer missies te wachten! Tijdens de cursus Master Seal Team zijn 10 spannende en leuke Aqua Missions te behalen. Deze duren ongeveer 2,5 uur per missie (huiswerk, theorie en onderwatertijd) en leren kinderen onder andere de beginselen van onderwaterfotografie, navigeren en wrakduiken. Ook deze Aqua Missions worden uitgevoerd in het zwembad.

Ben je ouder dan 10 jaar en ben je klaar voor het duiken in het buitenwater? Lees dan verder bij de Junior Open Water Diver- cursus!

Ontwikkelen

PADI Junior Open Water Diver- cursus

Kinderen tussen de 10 – 15 jaar kunnen de Junior Open Water Diver- cursus volgen. De cursusopbouw en de lesmaterialen zijn hetzelfde als bij de Open Water- cursus voor volwassenen, maar er wordt meer aandacht geschonken aan jonge duikers, zowel tijdens de theorie- als zwembadlessen.

De cursus bestaat uit 5 avonden theorie (met een examen) en 4 avonden training in het zwembad. Daarnaast maken we 4 duiken in het buitenwater in Nederland. De planning van een Junior Open Water Diver- cursus wordt altijd samen met de ouders opgesteld zodat het programma, in combinatie met schoolopdrachten en andere sporten, niet te druk wordt voor het kind. De cursus moet immers voor ieder zo plezierig mogelijk zijn!

De voortgang van de lessen worden regelmatig besproken met de ouders, zodat deze altijd op de hoogte zijn van de vorderingen. Indien nodig kunnen er extra lessen worden ingepland. Gecertificeerde Junior Open Water- duikers hebben vanwege de leeftijd een diepterestrictie; zij mogen duiken tot maximaal 12 meter diepte.

Groeien

PADI Junior Adventure Dives
Kinderen tussen de 10 – 12 jaar kunnen na het behalen van de Junior Open Water Diver- cursus zich ontwikkelen tot een avontuurlijk duiker middels Adventure Dives. Deze duiken betreffen één theorieonderdeel en een buitenwaterduik, waar kinderen verschillende disciplines ontdekken, zoals uittrimmen, onderwaterfotogratie, navigatieduiken, nachtduiken, stromingduiken en onderwaterbiologie.

PADI Junior Advanced Open Water Diver
Kinderen van 12 – 15  jaar kunnen de duikvaardigheden verbeteren middels de Junior Advanced Open Water Diver- cursus. Dit traject komt overeen met de Advanced Open Water Diver– cursus voor volwassenen, maar de didactiek van de instructeurs verschilt, evenals de diepte van de duiken. De Junior- variant bestaat uit 5 Adventure Dives, met bijhorende theorie van die discipline, waar de Diepduik (maximaal 18 meter) en Navigatieduik in ieder geval deel van zijn.

Heeft u vragen over de duikcursussen voor kinderen? Neem dan gerust contact met ons op!

Divecenter

Kaasmakerstraat 42

3194 DJ HOOGVLIET

Facebook
Instagram
Newsletter