• Duikvakanties

Ga met MaiDiving op avontuur

Van 1 t/m 8 april 2023 organiseert MaiDiving een reis naar de Costa Brava. Dit gedeelte van de Spaanse kust zit vol onderwaterleven en biedt mogelijkheden voor zowel de beginnende als gevorderde duiker. Tijdens de duikreis worden verschillende PADI cursussen aangeboden. Zo kan je bijvoorbeeld jouw Master Scuba Diver- brevet in korte tijd behalen. Je kunt deelnemen aan de reis vanaf Open Water
niveau + 10 gelogde buitenwaterduiken.

Programma

 

Zaterdag

’s Ochtends nemen we een vlucht vanaf Schiphol of Eindhoven naar Barcelona.

De transfer brengt ons naar de appartementen, waar we worden ontvangen door het team van Unisub Dive Resort.

’s Middags is het tijd voor de AWARE Specialty, waarbij een instructeur van het plaatselijke divecenter meer vertelt over de omgeving en de conservatieactiviteiten.

 

Zondag

Voor de reis heb je de e-learningmodule afgerond van de cursus van jouw keuze. Vandaag is het tijd voor een checkdive om de omgeving te leren kennen. Hierna volgt de eerste opleidingsduik.
 

Maandag

We maken deze dag twee duiken. Dit kunnen twee ochtendduiken zijn, of twee middagduiken.
 

Dinsdag

We maken twee duiken, zowel de recreatieve duikers als de opleidingsduikers.
 

Woensdag

Afhankelijk van jouw gekozen programma kan het zijn dat je vandaag recreatief gaat duiken, of een dagje niet duikt.

’s Avonds is het mogelijk een nachtduik te maken.

Op deze dag rond je de Advanced cursus of specialty af door de laatste duiken te maken. Dit kunnen twee ochtendduiken en een middagduik zijn, of een ochtendduik en twee middagduiken.
 

Donderdag

We maken twee duiken, zowel de recreatieve duikers als de opleidingsduikers.
 

Vrijdag

Donderdagavond heb je al jouw duikmaterialen goed uitgespoeld, zodat het vandaag kan drogen. We houden 24 uur niet-duiken aan voor we gaan vliegen. Tijd voor een culturele uitstap!

Ga je e-biken, een stuk varen met een catamaran, een museum bezoeken of winkelen? Aan jou de keuze. Tijdens de bijeenkomst twee weken voor de reis, bespreken we alle mogelijkheden.

 

Zaterdag

’s Ochtends is er nog ruim voldoende tijd voor een (sportieve) activiteit, er is genoeg te doen in de prachtige omgeving.

Het is ’s middags helaas alweer tijd om naar huis te gaan. We verzamelen de duikmaterialen, nemen afscheid van de duikschool en worden per bus naar het vliegveld gebracht.

Klinkt dit als een vakantie van jouw dromen? Bekijk hier welke opleidingen er te volgen zijn:

Advanced Open Water

 • Cavern

 • Nacht

 • Boot

 • Fotografie

 • Stroming

 • Diep

 • Navigatie

 • Wrak

 • Uittrimmen

 • Visherkenning

Specialties

 • EANX

 • DIEP

 • Navigatie

 • Zoeken & Bergen

 • Uittrimmen PPB

 • Visherkenning

 • Boot

 • Fotografie

 • Stroming

 • Volgelaatsmasker

 • Aware Specialties

Duikvakanties

Iedereen heeft wel een bucketlist van onderwaterleven dat ze graag zouden willen zien, maar hoe kies je jouw ideale duikvakantie?

Om te beginnen zijn er verschillende typen duikvakanties. Je kunt vanaf een resort kantduiken maken, zelf op pad gaan met een huurauto, een dagtripje maken met de boot van de plaatselijke duikschool of je kunt een week varen op een liveaboard. Hieronder een klein overzicht van de verschillen:

Resorts

Resorts

Een duikvakantie naar een resort is een aanrader voor ieder die graag ook iets van de omgeving wil zien. Je bent vrij om een auto te huren, de buurt te verkennen en naar verschillende duikstekken te reizen.

Resorts zijn er in alle soorten en maten: groots en luxe, kleinschalig, afgelegen of aan de rand van een drukke stad. Het is verstandig alvorens een resort te boeken, uit te zoeken welke bezienswaardigheden er in de buurt liggen en bij welk duikcentrum je terecht kunt. Je kunt een PADI duikcentrum vinden met de Store Locator. Veel resorts op tropische bestemmingen hebben een duikcentrum in het hotel, dat grenst aan een huisrif. Deze riffen zijn toegankelijk voor snorkelaars, beginnende duikers en ook voor gevorderde duikers is er genoeg te beleven.

Een belangrijke overweging in het kiezen van een duikresort is de prijs- kwaliteit- verhouding. Recensies over het resort maar ook over de duikschool kunnen al een indicatie geven hierover. Zodra je op de vakantiebestemming arriveert, bekijk ook de duikuitrusting die jij huurt nader op gebreken, voordat je ermee duikt. Denk hierbij aan een batterij indicatie van de computer, de werking van de inflator op een trimvest en vraag indien nodig wanneer de ademautomaat voor het laatst geserviced is. Bij een goede duikschool, hoort ook een goede kennis van zaken. In de duikbriefing zouden alle facetten terug moeten komen over de omgeving en wat er te zien is, maar ook de veilige duikprocedures dienen te worden behandeld.

Bij het kiezen van een duikresort en/of divecenter is het altijd goed je instinct te volgen. Een fijne sfeer en goede service maakt immers jouw vakantie tot een succes!

bbb

Liveaboards

Liveaboards

Eat, dive, sleep, repeat! Een liveaboard staat letterlijk voor ”leven aan boord”. Zodra je aan boord stapt, wordt uitgelegd wat de gebruiken zijn. Zo loop je altijd op blote voeten in verband met de hygiëne, staat jouw duikuitrusting altijd gezekerd op een vaste plaats en de gidsen vertellen waar je de noodvoorzieningen kunt vinden. Normaliter verblijf je zo’n 6 nachten op de boot, waar je 3-4 duiken per dag maakt. Dit is uiteraard afhankelijk van het vakantieland en de duikstekken naar keuze.

Voor sommige liveaboards en de marine parks (beschermde duikgebieden) die zij aan doen tijdens de reis, gelden aanvullende brevetvereisten of minimumduiken. Juist omdat je verder op zee gaat dan de dagboten, staat er meer stroming en maak je meer diepe duiken. De riffen zijn er minder aangetast, er zijn daardoor veel meer vissen te zien en sommige vissoorten (en haaien!) vind je alleen verder op zee. Een compleet andere ervaring dan kantduiken dus!

duikvakantie liveaboard

Bij het kiezen van een liveaboard wordt aangeraden te gaan voor een mileubewuste organisatie met een goede reputatie. Er zijn voldoende recensies beschikbaar om dit te onderzoeken. Ook is het aan te raden wat eigen duikmateriaal mee te nemen, zoals een duikcomputer en ademautomaat. Kies een route met duikstekken die passen bij jouw opleidingsniveau, of werk naar jouw vakantie toe door specialties te volgen.

Zoek je een betrouwbare touroperator, die jouw vakantie afstemt op jouw wensen? Wij hebben goede ervaringen met Divingworld Duikvakanties:

Smeer jij al koraalvriendelijk?

De bekende zonnebrandcrèmes zijn meestal niet koraalvriendelijk. Ze bevatten stoffen die direct schadelijk zijn voor koralen en vissen.
Het giftige ingrediënt Oxybenzone verandert het DNA van koraal waardoor het onder meer makkelijker bleekt. Jaarlijks belandt er minstens vijfduizend kilo zonnebrandcrème met het goedje tussen de koraalriffen. De meeste crèmes bevatten Oxybenzone. Het is voor het koraal ook giftig in kleine concentraties: één druppel op het water van 6,5 gevulde Olympische zwembaden is al schadelijk. 

Wij als duikers genieten over de hele wereld van het onderwaterleven en wij hopen dat over 30 jaar nog te kunnen doen. Draag bij aan de bescherming van onze koraalriffen en start met het smeren van verantwoorde zonnebrandcrèmes!

Divecenter

Albrandswaardsedijk 188b

3172 XB Poortugaal

Facebook
Instagram
Newsletter