Veelgestelde vragen

Niet gevonden wat u zocht? Bekijk hier onze veelgestelde vragen.

Cursussen

Wanneer kan ik met mijn cursus starten?

Wij hanteren geen vaste startdata. Neem contact met ons op voor de eerstvolgende beschikbare datum.

Ik werk in continu diensten, wat zijn de mogelijkheden met betrekking tot de planning?

Het is mogelijk om theorielessen overdag te volgen. Tevens zijn de buitenwaterduiken doordeweeks, overdag, in te plannen.

Is het mogelijk een cursus te volgen met mijn kind?

Wij moedigen ouders en kinderen aan samen een cursus te volgen, zodat jullie thuis samen de theorie kunnen bestuderen. Tijdens cursussen waar kinderen tegelijk met volwassenen les volgen, wordt altijd het tempo van het kind aangehouden.

Kan ik mijn buitenwaterduiken in het buitenland doen?

Ja, dat is mogelijk, door middel van een Referral- formulier. De theorie- en zwembadlessen volg je in Nederland en de buitenwaterduiken bij de duikschool op jouw vakantiebestemming. Wij verzorgen het benodigde papierwerk.

Ik heb mijn duikcursus niet af kunnen maken op vakantie, kan ik deze in Nederland nog afronden?
Ook dit is mogelijk door middel van een Referral. Het duikcentrum op uw vakantiebestemming zal een Referral- formulier opstellen, waarna wij de onderdelen die nog niet voldaan zijn, kunnen aanbieden. Neem contact op met het Divecenter om de mogelijkheden te bespreken.

Hoe doe ik ervaring op na het behalen van mijn brevet?

Tijdens onze evenementen zijn er altijd ervaren PADI Professionals bij die bereid zijn jou te begeleiden tijdens een duik.  Speciaal voor zowel beginnende als gevorderde gecertificeerde duikers, hebben wij een Facebookpagina opgericht waar je in contact kunt komen met andere duikers. Je kunt bij de MaiDivers terecht voor vragen over duikuitrusting, ervaringen op bepaalde duikstekken of het vinden van een buddy.

Kan ik overstappen van een NOB of SSI- brevet naar PADI?

Afhankelijk van jouw huidige brevet en de cursus die je voor ogen hebt, kijken we naar de mogelijkheden. Ook wordt voor aanvang van de PADI- cursus gekeken of jouw vaardigheden voldoen aan de ingangseisen van de betreffende cursus.

Ik heb al een hele tijd niet gedoken, bestaat er een cursus om mijn vaardigheden op te frissen?

Jazeker, met een PADI Review ben je zo weer up- to- date!

Duikuitrusting

Ben ik verplicht duikmaterialen te kopen?

Nee, alle duikmaterialen die je nodig hebt tijdens de cursus worden verstrekt door MaiDiving. Wel raden wij aan een eigen snorkelset, schoenen en vinnen aan te schaffen uit hygiënische overwegingen.

Kan ik duikmaterialen huren bij MaiDiving?

Jazeker, bekijk hier de prijslijst van de huurmaterialen.

Kan ik mijn ademautomaat bij jullie laten nakijken?

Onze servicemonteur is gecertificeerd voor het servicen van de volgende merken: Mares, Aqua Lung, Scubapro & Tecline.

Kan ik mijn fles bij jullie laten keuren?

Ja, de flessen worden bij het divecenter opgehaald door het Cilinderkeurstation. De kraan kan, indien gewenst, door onze servicemonteur worden nagekeken.

Overig

Kunnen we ook met een groep een proefduik maken?

Dat is mogelijk. Stuur ons een bericht via de contactpagina voor een arrangement op maat!

Kan ik een cursus cadeau doen aan iemand?

Met de aankoop van een MaiDiving cadeaukaart kan er (een deel van) een cursus cadeau worden gedaan. Let op; cadeaukaarten voor cursussen kunnen niet worden geretourneerd, in overleg kan deze worden omgeruild voor goederen of diensten.

Welke betaalmogelijkheden zijn er?
De cursussen kunnen door middel van cash geld of per PIN worden betaald in het Divecenter.

Kan ik een betalingsregeling treffen?
Cursussen dienen altijd vooraf te worden betaald.
Betalingsregelingen worden slechts bij uitzondering toegekend na contact met het divecenter.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op.