Word PADI Professional: leren lesgeven in het PADI systeem.

Van een hobby je werk maken; het is mogelijk! Als PADI pro  geniet je van vele voordelen.  Jouw kennis van duiktheorie en duikuitrusting wordt flink uitgebreid, je hebt wereldwijd kans op een baan in de duikbranche en je leert tijdens jouw opleidingen het PADI-systeem toe te passen op zwembadvaardigheden, theorielessen en  buitenwaterduiken.

PADI Divemaster
Als je de Rescue Diver- status of de Master Scuba Diver- status hebt bereikt, is de volgende stap de PADI Divemaster- cursus. Als Divemaster ontwikkel je leidinggevende kwaliteiten, waardoor je gekwalificeerd wordt om duikactiviteiten te organiseren, daar toezicht te houden, instructeurs te assisteren tijdens cursussen en een zelfstandig een PADI Review te geven. Indien je je ook kwalificeert als Discover Scuba Diving- leider, mag je ook proefduiken verzorgen in het zwembad.
Een PADI Divemaster is een duizendpoot, die een belangrijke rol vervult in een soepel verloop van een cursus. Ben jij klaar om de eerste stap te zetten naar jouw ontwikkeling als PADI Pro?

duikevenementen

PADI Assistant Instructor

Als PADI Assistant Instructor ben je niet alleen de rechterhand van de instructeur, je bent zelf bevoegd om cursussen te geven! Zo ben je gekwalificeerd om onder andere:
– de theorielessen te verzorgen van de PADI Open Water Diver- cursus
– de theorie- en zwembadlessen te geven van het PADI Seal Team en Master Seal Team
– de Bubblemaker- proefduik te geven

Het is mogelijk de PADI Assistant Instructor- cursus te volgen in combinatie met de Open Water Scuba Instructor- cursus.

PADI Open Water Scuba Instructor

Over de hele wereld worden duikinstructeurs gevraagd. Tropische vakantiebestemmingen zijn voor PADI professionals dan ook ”just another day at the office”. Met een baan in de duikindustrie verveel je je nooit; je hebt iedere dag weer de kans om een geweldige ervaring te verzorgen voor mensen die bij jouw duikschool aankloppen voor een dagje duiken.
Een instructeur neemt een grote verantwoordelijkheid op zich. Niet alleen ben je als instructeur verantwoordelijk voor cursisten en assistenten tijdens een cursus, je probeert jouw passie door te geven op een manier waarop duikers een voorbeeld aan nemen. Als PADI Open Water Scuba Instructor leer je cursisten belangrijke vaardigheden waar ze de een lange periode heel veel plezier van hebben. Tevens ben je een rolmodel voor beginnende duikers; het onderwaterleven loopt een groot risico beschadigd te raken door ongecontroleerde bewegingen. Jij bent er als PADI professional om dat te voorkomen en duikers vaardigheden aan te leren waarop zij zich op een verantwoorde manier onder water bewegen.

Welke cursussen mag je geven als PADI Open Water Scuba Instructor?
– Open Water Diver
– Advanced Open Water Diver
– Rescue Diver
– Divemaster
– Discover Scuba Diving
– Seal Team en Bubblemaker
– Reviews en Discover Local Diving

Opbouw van de cursus
Om PADI Open Water Scuba Instructor te worden, moet je een Instructor Development Course (IDC) hebben afgerond. Deze bestaat uit twee delen; de Assistant Instructor- cursus en de Open Water Scuba instructor- cursus. De meeste duikprofessionals completeren de gehele IDC en gaan door naar de Instructor Examination (IE). Het is ook mogelijk eerst de Assistant Instructor- status te behalen en later het IE te volgen.

MaiDiving Internship

Na het behalen van het IE ben je bevoegd om les te geven van beginner tot pro. Als onderdeel van jouw cursustraject bij MaiDiving, heb je de mogelijkheid om twee maanden stage te lopen bij ervaren instructeurs met echte cursisten, waar je jouw geleerde vaardigheden in praktijk brengt en verder ontwikkelt. Dit draagt bij aan jouw zelfvertrouwen als instructeur en geeft een hogere kwaliteit in jouw manier van lesgeven.

Ben jij Open Water Scuba Instructor en wil je jouw lesaanbod uitbreiden? Volg dan een Specialty Instructor cursus in jouw gekozen discipline. Je leert tijdens deze cursus lesgeven in PADI Specialties onder leiding van de Course Director in een realistische setting met echte cursisten.

Ook is het mogelijk de Master Scuba Diver Trainer kwalificatie te behalen bij MaiDiving, door Specialty Instructor cursussen te volgen en cursisten te brevetteren.

Neem contact met ons op voor alle deelnamevereisten van de PADI Pro- cursussen.

Divecenter

Kaasmakerstraat 42

3194 DJ HOOGVLIET

Facebook
Instagram
Newsletter